Нагетси – слово англомовне, і буквальне означає «золоті самородки». Дійсно, невеликі рум'яні шматочки в хрусткій паніровці дуже на них схожі. Сімейство Наггетс нескінченно різноманітно: класичні курячі, легкі рибні, ніжні – з індички, вегетаріанські – з овочами, і навіть шоколадні – для ласунів.
Нагетси прості в приготуванні, і при цьому жахливо смачні – з'їси один, а рука вже тягнеться за наступним. Вони добре відомі завсідникам фаст-фуду, а магазини навперебій пропонують заморожені напівфабрикати з однойменною назвою. Не сама здорова їжа. Як же приготувати нагетси будинку так, щоб ці чудові хрусткі шматочки були ще й корисними?
Запам'ятайте: їх зовсім не обов'язково смажити. Запікайте! А щоб золотава скоринка утворилася з двох сторін, переверніть шматочки в середині приготування. Замініть картопляні чіпси в паніровці на вівсяні пластівці – вийде не менш смачний!
Важливо не тільки як смажити нагетси (краще на оливковій олії, прибравши після зайвий жир паперовим рушником), але і з чим їх їсти. Побільше зелені, салату, овочів!
СИРНІ НАГЕТСИ
Існує два способи, як зробити нагетси з сиром.
1-й варіант – «сирні» кульки
Інгредієнти:
вершкове масло – 125 г;
сир чеддер – 250 г;
борошно – 2 ст.;
яйце – 1шт.;
рисові чіпси – 2 ст.
Приготування
Збиваємо масло міксером до пишноти, додаємо попередньо натертий сир, борошно і продовжуємо збивати. Маса повинна стати однорідною. В окремій мисці збовтаємо виделкою яйце. Маленькою ложкою формуємо кульки, занурюємо почергово в борошно, яйце, і рисові чіпси (можна замінити кунжутним насінням, панірувальними сухарями, товченими горіхами). Викладаємо на злегка змащене маслом деко. Кожна кулька трохи придавив виделкою. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.
2-й варіант – «смажений» сир
Інгредієнти:
адигейський сир (можна брі) – 250-300 г;
біла булочка (попередньо заморозити) – 1шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
яйце – 1шт.;
суміш будь-яких трав – 1 ч. ложка;
оливкова олія (для смаження).
Приготування
Нарізаємо сир скибочками завтовшки 7-10 мм. Яйце збиваємо виделкою з 1 столовою ложкою води і сухими травами. Заморожену булочку трьом на тертці (панірувальні сухарі теж підійдуть). Мачає кожен шматочок у яйці, обвалюють почергово в борошні і хлібних крихтах. Краще це зробити за 2 рази, тоді виходити по-справжньому хрусткі нагетси. Викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо 1-2
КУРЯЧІ НАГЕТСИ З СИРОМ – РЕЦЕПТ
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 500 г;
молоко-1/2 склянки;
борошно – 1/4 склянки;
cир «Пармезан» – 100 г;
паприка – 1 ч. ложка;
орегано – 1/2 ч. ложки;
гірчиця (суха) – 1/4 ч. ложки;
яйце – 1 шт.;
масло (для смаження).
Приготування
Як зробити курячі нагетси? Нарізаємо куряче філе шматочками по 3-4 см впоперек волокон. Нагетси вийдуть більш соковитими, якщо м'ясо трохи замаринувати. Збиваємо яйце з молоком. Натираємо сир і змішуємо його в окремій мисці з мукою, паприкою, орегано і гірчицею. Шматочки курки опускаємо спочатку в яєчно-молочну суміш, потім обвалюють у паніровці (борошно, сир, і т.д.). Викладаємо на піднос і ставимо на 10 хвилин у морозилку. Як тільки скориночка затвердіє, процедуру повторюємо – яйце плюс молоко, потім панірування. Ставимо на заморожування ще на 5 хвилин. Тепер в процесі готування скоринка не отвалітся.Разогреваем масло в глибокій сковороді, смажимо до золотистого кольору.
НАГЕТСИ З ІНДИЧКИ
Вони ніжніше і соковитіше курячих, але готуються за тим самим рецептом. kak prigotovit naggetsy 1 1 Як приготувати нагетси?Тільки індичку зазвичай нарізають більш великими шматками (як на відбивні).
І в кінці ще пару слів про те, чому вам варто готувати нагетси:
вони відмінно заморожуються, а, значить, завжди під рукою;
нагетси можна наколоти на шпажки, прикрасити і подати до столу в якості оригінальної закуски;
якщо до них додати будь-який салат, овочі або гарнір, то вони стануть повноцінним ситним другим блюдом;
спробуйте хрусткі нагетси з курячого філе додати в класичний салат «Цезар». Повірте, він від цього тільки виграє!